Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětský pirátský den červen 2013

11. 7. 2013

Dětský den byl pro nás jako pro Hostouňské nadšence prvním dětským dnem za celou dobu našeho působení. Proto jsme si jeho přípravu řádně užili a vyřádili se.

Ústředním tématem dětského dne byli piráti, což jsme avizovali již na březnovém dětském karnevale.
Na hostouňské přehradě jsme vytvořili několik „center“, kde probíhaly veškeré akce.
Prvním centrem byly soutěže – pochopitelně pirátské – prakový útok na piráty, palba vodním dělem, hod záchranným kruhem a šipkovaná.
Děti při příchodu obdržely lejstro „Pirátský butelin“, kde byly popsány všechny události, které na ně toto odpoledne čekají.
Druhým centrem byly čluny na přehradě. Naši dva ostřílení piráti – Lukáš Krátký a Honza Szombati hrdinně pádlovali celé odpoledne a vozili děti i rodiče po přehradě a věřte, po třech hodinách už to vážně není legrace J.
Třetí centrum bylo lanovka. Úžasná věc pro odvážné děti i méně vážící dospělé. Velmi pěkně děkujeme Petru Tlachačovi a Járovi Mezerovi za tuto superakcičku.
Skákací hrad pro děti zcela zdarma zafinancoval Obecní úřad Hostouň a pan Jiří Fanta. Stejně tak i cukrová vata a sudová malinová limonáda byla darem naše úřadu.
Na dětském dni jste také mohli poprvé spatřit naše zbrusu nové dřevěné stánky, které jsme si sami vyrobili i zafinancovali. Chceme, aby naše akce byly stylové a aby působily příjemně.
Velkou událostí toho dne byla jistě i ukázka záchrany tonoucího, který spadl z lanovky doprostřed přehrady. Naštěstí blízko byl člun, který tonoucího odvezl bezpečně na břeh, hostouňští hasiči jej urychleně dopravili k Červenému kříži a tam mu již byla poskytnuta první pomoc. Informace pro ty, kteří u ukázky nebyli či přišli pozdě – celá akce byla sehraná, žádné neštěstí se nestalo!! Český červený kříž měl připravené i ukázky první pomoci a my děkujeme ředitelce ČČK paní Maříkové za naprosto úžasnou spolupráci.
Pochopitelně nesměla chybět ani muzika, proto jsme na dětský den přizvali duo Lenka Musilová-Jan Paulík – hráli a opravdu skvěle, přichystali pro děti pěveckou soutěž a na závěr dětského dne přidali něco ze svého repertoáru. Děkujeme moc.
Úspěšná byla ukázka výcviku psů. Bylo to akční a pro děti opravdu velký zážitek. Pan Tomáš Karlas se svojí výcvikovou skupinou předvedli skvělé kousky.
Závěrečná hasičská pěna byla dokonalou třešničkou na dortu celé akce, nemělo to chybu. Sboru dobrovolných hasičů Hostouň patří velké poděkování.
Při odchodu domů dostávaly děti dárkové tašky plné překvapení. Velký dík za dárky pro děti patří mj. Obecnímu úřadu Hostouň, NKT Cables, Letišti Praha, firmě Hondl – panu ing. Jiřímu Hondlovi a Františkovi Hondlovi a mnoha dalším.
Paní Jana Hašplová pro nás vyrobila zcela zdarma dva záchranné kruhy, manželé Martina a Láďa Krupičkovi zapůjčili
 pole, valník a traktor na zabezpečení lanovky.
Dále bychom rádi poděkovali všem kamarádům, kteří přišli a pomohli jak s přípravou akce, tak i těm, kteří se „potili“ několik hodin na sluníčku u soutěží či u lanovky.
Děkujeme Petru Sobotovičovi za nádhernou pirátskou mapu, Jardovi Šiktancovi, který nikdy nezklame… Nestačil by nám ani další papír na vyjmenování všech, kteří pomohli.
Děkujeme také Obecnímu úřadu Hostouň za vstřícnost a Spolku rybářů Hostouň za zapůjčení chatky na přehradě.
A především děkujeme vám, HOSTOUŇÁCI i sousedé z okolí, že chodíte na naše akce, že nás podporujete. To je důvod, proč to děláme. Díky všem!!!