Jdi na obsah Jdi na menu
 


MIKULÁŠSKÁ 2012

4. 12. 2012

První Mikulášská, kterou jsme pořádali, opravdu stála za to. Zahájení bylo přímo velkolepé. Dětský divadelní spolek Hostouňské hvězdičky (děti ze Základní školy Hostouň) připravil pro ostatní nádhernou mikulášskou pohádku, která byla díky divadelním efektům - osvětlení, ozvučení a krásným sněhovým efektům zlatým hřebem celé Mikulášské. Děti byly skvělé a sklidily dlouhotrvající potlesk. Po pohádce přišel na řadu zumbarej, který rozproudil krev všem malým tanečníkům. Pro děti byla připravená také tombola, ta však zmizela doslova za pár minut a my už teď víme, že ani 87 cen není dostatečné množství .

Přínosem byl jistě i Mikulášský příběh, který vyprávěl o postavě svatého Mikuláše, od jeho narození až po smrt. Veselé obrázky i příběh děti zaujal a bedlivě poslouchali i dospělí.

Děti ze Základní školy Hostouň, Mateřské školy Dobrovíz a také jednotlivci přispěly do soutěže vyhlášené Místní knihovnou Hostouň "Vyrob čerta, Mikuláše, anděla", a tak jsme uspořádali výstavku všech prací a došlo také na hlasování o nejkrásnější výrobek.
Na celé čáře vyhrál nebeský anděl sourozenců Péti a Elišky Hašplových, ale oceněny byly všechny děti, které do soutěže přispěly. Zde bychom rádi poděkovali sponzorům cen - firmě Leifheit a časopisu Sluníčko.

Nakonec přišel tolik očekávaný Mikuláš s tolik obávaným čertem a nádherným andělem. Rozdali jsme sto adventních kalendářů a časopisů - tímto děkujeme Obecnímu úřadu Hostouň a časopisu Pastelka. 

A hlavně děkujeme vám všem, kdo chodíte na naše akce a tím nás podporujete. Díky a krásné Vánoce.