Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční setkání u kostela

1. 1. 2013

Vánoční setkání u hostouňského kostela jsme nachystali na sobotu 22. 12. 2012. Připravili jsme pro návštěvníky několik lahůdek.

Děti ze Základní školy Hostouň pod vedením paní učitelky Misařové nacvičily pásmo koled. Děti nejen zpívaly, ale také hrály na flétničky a bylo to velmi působivé.

Jako další přišel na řadu vánoční příběh o narození Ježíška a o příchodu Tří králů. Velkým pozitivem byl i skutečný  a nefalšovaný živý Ježíšek a moc děkujeme maličké Pavlínce Hajné, že to na tom seně vydržela.

Po příběhu jsme zpřístupnili lidem kostel, kde paní Amálka Štefanová ochotně vystavila betlém a přichystala výzdobu kostela, za což jí velmi děkujeme.  V kostele byla úžasná amosféra, Lenka Musilová zahrála na flétnu Ave Maria a musela přidat ještě další skladby a poté jsme rozdávali betlémské světlo, které jsme přivezli z kostela sv. Floriana na Kladně.

Na řadu přišly také stánky s vánočním zbožím - od skla, perníčků, šitých vánočních stkřítků, přes živé kapry a pečené kaštany až po guláš a velmi oblíbený svařák. Základní škola Hostouň zde také měla svůj stánek, ve kterém se prodávaly výrobky dětí. Vše mělo veliký úspěch.

Lidé měli možnost se těsně před svátky na chvíli zastavit, potkat se a popovídat si, což se také stalo a bylo naším cílem.